FASADMÅLNING

Vi målar fasader

Vi tar inte bara hand om husets insida, vi fixar så klart utsidan också. Om fasaden börjar se lite tråkig och sliten ut kan vi måla den med samma färg som innan och göra så att huset ser nytt ut igen. Självklart kan vi även måla den i en helt annan färg som du själv har valt. Men kom ihåg att fråga kommunen om lov först, speciellt om färgen avviker från den befintliga. Det krävs nämligen i vissa fall bygglov för en fasadmålning. Ta reda på vad som gäller i ditt fall så att du inte slösar tid och pengar på något som måste göras om i slutändan. I regel brukar bygglov gälla om man vill ändra färg på huset som väsentligt kommer ändra områdets karaktär. Men prata med kommunen innan du bokar fasadmålning av oss, för säkerhets skull.

Fasaden ger ett visst intryck

Husets fasad är viktigare än man tror. Den kan nämligen skapa en förutfattad mening om husets övriga skick. Om du är på gång att sälja ditt hus kan det därför vara en god idé att investera i en fasadmålning så att huset ger ett fräscht intryck redan innan den potentiella köparen har klivit in i bostaden.

Behöver fasaden renoveras?

Om din träfasad är sliten och behöver renoveras kan vi rusta upp den och byta ut dåliga plankor. Våra duktiga snickare ser till så att din fasad blir som ny efter att den har blivit målad med en passande färg som du har valt. Vi kan exempelvis sätta upp nya vindskivor eller gavlar som lätt tar skada av våra tuffa årstider.